BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalással vádolják az Ernst & Youngot

A New York-i államügyészség arra készül, hogy polgárjogi úton csalással vádolja meg az Ernst and Young könyvvizsgáló céget.

A The Wall Street Journal (WSJ) hétfői számában azt írta, hogy az ügyészség szerint a cégnek szerepe volt két évvel ezelőtt a Lehman Brothers bank összeomlásában. A befektetési bank - az ügyészség szerint - félrevezette a befektetőket a Lehman Brothers pénzügyi helyzetéről - közölték az ügyet ismerők.

A WSJ értesülése szerint Andrew Cuomo fő államügyész hamarosan benyújtja a vádat, ez lenne az első eset, amikor egy jelentős könyvvizsgáló céget vesznek célba a pénzügyi válságban játszott szerepéért. A peres eljárásra azok a tranzakciók adnak alapot, amelyeket a Lehman állítólag azért hajtott végre, hogy a kockázata kisebbnek tűnjön a ténylegesnél.

Az ügyet ismerők szerint a Lehman Brothers az Ernst and Young legnagyobb ügyfelei közé tartozott, és a könyvvizsgáló cég körülbelül 100 millió dollár díjbevételhez jutott auditáló munkájáért, amelyet 2001 és 2008 között végzett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.