BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés - Íme, november legjobb befektetése

A dollár az amerikai gazdasággal kapcsolatos aggodalmak ellenére a legjobban teljesítő befektetési eszközben bizonyult novemberben.

A U.S. Dollar Index, amely a zöldhasút a hat legfontosabb kereskedelmi partner devizájával veti össze az eurót is beleértve, 5,09 százalékot emelkedett novemberben. Eközben a 19 árupiaci terméket magába foglaló Thomson Reuters/Jefferies CRB Index gyakorlatilag változatlan maradt, az MSCI All World Index által mért részvények pedig 2,2 százalékot veszítettek árfolyamukból. A kötvények sem teljesítettek túl jól; a Bank of America által jegyzett Global Broad Market Index szerint a papírok értéke 1,1 százalékkal csökkent a múlt hónapban.

A dollár a Bloomberg összefoglalója szerint tehát az előző hónap legjobb befektetése volt, legyőzve a részvényeket, a kötvényeket és az árupiacot is. A tokiói Kokusai Global Sovereign Open, Ázsia legnagyobb kötvényalapjának vezetője úgy látja, hogy az erős makroadatok segítették a dollárt a siker elérésében. Masataka Horii leszögezte: a dollár és az euró is vonzóbbá válik jövőre, mivel mind a két kontinens gazdasága kilábal a válságból.

Az adatok szerint egyelőre nem hatottak a devizára az inflációval kapcsolatos félelmek sem, hiába jelentette be a Fed, hogy 600 milliárd dollárt pumpál a gazdaságban kötvényvásárlás formájában. Mitöbb, a zöldhasú annak ellenére teljesített ilyen jól, hogy számos ország támadta Washingtont, amiért az állítólag a gyenge dollár politikáját folytatja, hogy ezzel növelje versenyképességét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.