Pénz- és tőkepiac

BÉT: Nem várható szárnyalás a gyorsjelentésektől

Ma a CIG Pannónia Életbiztosító éves jelentésével Magyarországon is megkezdődik a gyorsjelentési szezon, ám várhatóan nem hoznak szárnyalást a hazai részvénypiacon a most megjelenő eredmények.

A Budapesti Értéktőzsdén szereplő társaságok tavalyi negyedik negyedévi eredményével kapcsolatban a szakértők jó eredményeket várnak a Richtertől, bevétel- és profitcsökkenést a Magyar Telekomtól, és több kockázati tényezőre is felhívják a figyelmet a Mol és az OTP Bank gazdálkodásával kapcsolatban.

Az elemzők szerint a következő hetekben nyilvánosságra kerülő adatok ugyanakkor érdemben nem befolyásolják majd az árfolyamokat, mert azokra sokkal erősebb hatást gyakorol a nemzetközi hangulat. Előrejelzésüket még inkább alátámasztani látszik, hogy a BUX index tegnap két és fél havi csúcsra emelkedett, és 2011 első heteiben több is drasztikus növekedést produkált.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

negyedik negyedév biztosító Bank BÉT gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek