BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ott folytatja a forint, ahol abbahagyta

Alig változtak a főbb devizaárfolyamok a hétvégén, a forint hétfőn reggel 274,30-as jegyzésen áll az euróval szemben a péntek délutáni 274,29 után.

A forint árfolyamában várhatóan a délutáni kamatdöntésig nem lesz lényegesebb mozgás, mivel a befektetők kivárnak. Az elemzők többsége 25 bázispontos kamatemelést vár, amivel 6 százalékra nőhet a jegybanki alapkamat. Piaci befektetők szerint egy kamatemelés kevesebb hatással lehet a forint árfolyamára, mint egy meglepetésként ható tartás, ami valószínűleg gyengítené a magyar fizetőeszközt.

Növeli a jegybanki kamat szinten tartásának esélyeit az a tény, hogy a forint jelentős mértékben erősödött a legtöbb fontosabb nemzetközi valutával szemben, miután a kormány korábban a piac által biztatónak ítélt reformtörekvéseket jelentett be. A kamatemelés mellett szól ugyanakkor a megnövekedett energia- és élelmiszerárak miatti magasabb infláció - vélik elemzők.

A svájci frank jegyzése 210,25 forint volt hétfőn reggel a péntek késő esti 210,23 forint után. Egy dollárért 201,64 forintot adtak a nemzetközi bankközi devizapiacon, ami valamivel több, mint a pénteki záróárfolyam 201,49 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.