BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétpilléres lett a rendszer

A magánnyugdíjpénztárak tavaly is magasabb hozamot értek el az inflációnál

Nyugdíjkérdés. Kétpilléres nyugdíjrendszere lesz Magyarországnak – közölte Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a magánkasszák államosítása nélkül a nyugdíjrendszer előbb-utóbb összeomlott volna. A rendszer strukturális reformja viszont még nem fejeződött be, a cél az, hogy a befizetések fedezzék a kifizetéseket. A miniszterelnök az alkotmányossági aggályokra reagálva közölte: nem érdemes abban bízni, hogy az Alkotmánybíróság megváltoztatja az új rendszert.

A cikkhez tartozó publicisztika itt olvasható!

De a Stabilitás Pénztárszövetség reméli, a pénztárakban maradókra diszkriminatív paragrafusokat megsemmisíti a testület.Tavaly mindhárom pénztári portfóliókategória bőven az inflációt meghaladó hozamot ért el, és a tagok többsége reálhozamra számíthat. A 102 ezer maradó tag 350-400 milliárdos vagyonnal rendelkezhet, és 4-8 pénztárat tarthat majd el.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.