BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs más lehetőség, mint az öngondoskodás

A jelenlegi demográfiai környezetben az egyetlen megoldás az öngondoskodás.

Néhány hónapon belül (de legkésőbb akkor, amikor nyilvánossá válnak az egyéni számlás nyugdíjnyilvántartással kapcsolatos elképzelések) mind több ember fejében megfogalmazódik majd a gondolat: vajon elég-e, ha csak az államra hagyatkozik élete aktív szakaszának lezárultával, vagy neki magának is tennie kell-e valamit?

A legtöbben az időskori jövő biztosításáról kezdenek el gondolkodni, mert a jelenlegi viszonyaink között ez a legsarkalatosabb probléma. A válságidőszak tapasztalata, miszerint mindenki elsősorban magára, a saját megtakarításaira támaszkodhat, ugyancsak ezt erősíti. Most azonban van hozzá forrás is, hiszen sok családot az szja-változások többletjövedelemhez juttattak, és ez az öngondoskodás igényének erősödését, a nyugdíjcélú megtakarítások dinamikus növekedését generálhatja.

Nem mehetünk el ugyanakkor a mellett sem, hogy az emberi életpálya során az öngondoskodás ennél rövidebb távon is állít elénk olyan feladatokat, amelyek megfontoltságot, előretekintést kívánnak. Ezek a kihívások kitágíthatják tehát az öngondoskodás fogalmát. Ha pedig ehhez segítséget keresünk, célszerű a biztosítási termékek között böngésznünk.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.