BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kockázati tőkével mentenék a bankokat a spanyolok

Spanyolország a világ legnagyobb kockázati tőkebefektető társaságokkal tárgyal annak érdekében, hogy 15 milliárd euró friss tőkét juttasson a rendszerbe, s ezzel elkerülje a teljes összeomlást – írja pénteki számában a Financial Times.

Lehetséges befektetésről tárgyalt több spanyol nagybank az amerikai Paulson & Co-val, a Cerberus-szal és az Apax Partners-szel.A tárgyalások egyelőre azért akadoznak, mert a Bankia, a Banca Civica, valamint kisebb társaik túlságosan nyomottnak találták a befektetők által kínált összeget.

Spanyolország elsősorban ingatlanfejlesztési bankjai az elmúlt években korlátlanul nyújtottak kölcsönöket beruházásokra, holott a spanyol ingatlanpiac már három éve stagnál.

int ismert, csütörtökön harminc spanyol bank besorolását minősített le a Moody’s nemzetközi hitelminősítő. Közölte, a spanyol bankrendszer kilátásai továbbra is rosszak, javulásra pedig a belátható jövőben nem lehet számítani. A lépés nem érintette a szektor három legnagyobb szereplőjét, a Banco Santandert, a Banco Bilbao Vizcaya Argentariát és a La Caixa takarékbankot.

A Moody''s március 10-én egy fokozattal Aa1-ről Aa2-re csökkentette Spanyolország hiteleinek besorolását. A kilátások negatívak, vagyis a jövőben elképzelhető egy újabb leminősítés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.