BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Líbiai krízis - Az OTP érzékeny, a Mol nagyot kaszálhat

A lehetőségekhez képest kedvezően alakultak a fejlemények a hétvégén. A legfontosabb, hogy a japán erőművekről nem érkeztek újabb negatív hírek, sőt a helyzet javulásáról adtak számot ma reggelre.

Emellett Líbiában megindultak a légitámadások, itt viszont nem látszik még az, hogy milyen gyorsan és pontosan milyen végkimenetele lesz a dolognak. A piaci hangulat így tovább javulhat, a korábbi esés ledolgozása folytatódhat, az olajárak viszont magasak maradhatnak.
Bár a hangulat még mindig törékenynek tekinthető, a Raiffeisen lezárja a korábbi short ajánlását, a következő kérdés, hogy a benchmarknak használt S&P-nek sikerül-e az 1300-1310-es szinten áthaladni felfelé.

A hazai piac is profitálhat a hangulat javulásából. Bár elvileg az OTP reagálhat a legérzékenyebben az ilyen változásokra, könnyen lehet, hogy az 5500-as kulcsszint áttörése felfelé első körben nem fog sikerülni, amely fölött némileg optimistábbak lehetnénk. Az elemzők fenntartják azon véleményüket, hogy a papír várhatóan továbbra is alulteljesítő lesz, így a kedvezőbb hangulatra való fogadást nem ezen keresztül érdemes megtenni.

Pénteken a zárószakaszban erőteljesen lefelé kötötték a MOL-t, amely némileg belerondított a korábbi optimista képbe. Ettől függetlenül, amennyiben valóban alapvetően kedvezőbb hangulat lesz, ráadásul mindez magasabb olajárak mellett, akkor ez a papír erőteljesen profitálhat ebből és minimum korábbi lokális csúcsait tesztelheti majd 24500 körül. Ennek megfelelően a pénteki lekötést érdemes lehet kihasználni long pozíció nyitására.

Erősebben zárt pénteken az MTelekom, továbbra is él a korábbi kitörés és fennáll az esélye, hogy folytassa az osztalék rallit. Egészen addig él is az optimista kép, ameddig az 560 nem törik. A gyógyszergyártók bár a fundamentumok alapján vételi szinteken vannak, addig nem érdemes belenyúlni az esésbe, amíg valamely erőt nem tudnak mutatni ezek a papírok. Kérdés, mit tudnak mutatni a mostani kedvezőbb hangulatban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.