BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint gyorsan kiheverte az S&P lépését

A forint visszaerősödött a tegnap kora délutáni árfolyamrára az euróval szemben.

A deviza- és tőkepiacokat megrengette, amikor hétfőn a Standard & Poor’s, a világ legnagyobb hitelminősítője negatív kilátással látta el az Egyesült Államok „AAA” besorolási szintjét. A fokozat a legmagasabb befektetésre ajánlott kategóriát jelenti, és eddig még soha nem módosították a hitelbesorolást.

A hírre a feltörekvő, kockázatosabbnak vélt devizák és piacok meredeken esni kezdtek, de a fejlett országok részvényindexei sem úszták meg a bukást.

Ma némiképp megnyugodtak a piacok. A forint például már teljesen ledolgozta tegnap felhalmozott hátrányát az euróval szemben. A reggeli 268 feletti árfolyamról először 267,5-ös kurzusig, majd 267-es árfolyam alá is benézett a hazai fizetőeszköz. A napi legerősebb árfolyam 266,6-os szinten található, pillanatnyilag 267 forintba kerül a közös európai deviza. A forint 0,45 százalékot erősödött napon belül az euróval szemben, a lengyel zloty 0,3 százalékot kapaszkodott.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frankkal szemben is visszaért a hazai deviza a tegnapi, hitelminősítői lépés előtti kurzusra. Az alpesi devizát 208 forinton jegyzik, amelyre a 210-es reggeli szintről változott az árfolyam.

A tőkepiacok is erősödnek, a BUX 1,6 százalékot emelkedett a tegnapi 3,6 százalékos mínusz után. Az európai indexek is felfelé kapaszkodnak: 0,4-0,7 százalékos erősödést mutatnak. A mai emelkedés részben korrekciója lehet a tegnapi idegesség hatására kibontakozott meredek esésnek.

Az OTP visszatért 6 000 forint fölé, 2,3 százalékos emelkedéssel 6 080 forinton jegyzik. A Mol 1,45 százalékkal került feljebb 24 250 forintra.

A Magyar Telekom 0,66 százalékot erősödött 608 forintra, míg a Richter 1,9 százalékot emelkedett 37 285 forintra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.