BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen indult a hazai viharszezon - Több százmilliós kár

A múlt hét végén elindult az idei viharszezon: országszerte heves esőzések, jégverések, villámcsapások pusztítottak, összességében több százmillió forintos kárt okozva.

Az Aegon biztosító tájékoztatása szerint az ügyfeleik összességében több tízmillió forintnyi kárról tettek bejelentést már hétfőn, a hétvégi viharok után. A legtöbben Pest megyéből és Kelet-Magyarországról jelentkeztek a biztosítónál. Már hétfő délutánig több mint hatszáz, kedd estig ezernél több bejelentés érkezett az Aegon-ügyfelektől. Ezek alapján összesen 2-3000 károsult lehet az elmúlt pár nap viharai nyomán. A bejelentések szerinti kárösszeg eddig 57,5 millió forint, ám ez a későbbiekben várhatóan emelkedik.

Az Allianz keddi tájékoztatása szerint eddig közel 1500 kárbejelentés érkezett az elmúlt napok viharai miatt. Az idei összes viharos időjárással összefüggő bejelentések száma megközelíti a 6800-at. A legutóbbi viharokban leginkább érintett város Budapest, Gyöngyös, valamint Kiskőrös. A bejelentett károk kapcsán a várható kárkifizetések összege meghaladja a 95 millió forintot.

A Generali Biztosítóhoz a hónap eleje óta tartó heves esőzések miatt eddig 3051 kárbejelentés érkezett, a becsült káröszszeg pedig meghaladja a 330 millió forintot – közölte lapunkkal a társaság. 2011-ben eddig összesen 10 273 vihar miatti bejelentés érkezett a Generalihoz, amelynek becsült kárértéke meghaladja az 534 millió forintot. A múlt évhez hasonlóan a legtöbb kárt az idén is Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében regisztrálták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.