BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a hathetes vesztes sorozatnak

Az amerikai részvénypiac lefelé ugrással nyitott, de ezt elég gyorsan átlendítette pozitív tartományba. A görög krízisról érkező hírek is könnyítették ezt az átlendülést. Az olcsó vételre vadászók is besegítettek, hogy az index a harmadik zöld napját zárja.

Szerző: Tradenet Global

Az amerikai befektetők már látják a megoldást a görög helyzetre, a háttérben pedig az USA és Kína igyekszik elfogadtatni a görögökkel, hogy fogadják el az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap szigorú feltételeit az újabb mentőcsomagról. Bár a részvények a kereskedés utolsó órájában teret vesztettek, még így is bátorító zöld gyertyát hagytak a grafikonon. Az egészségbiztosító ágazat részvényei hétfőn különösen erősek voltak, a $HMO index pedig +2.8%-ot erősödött. Az Aetna (AET +3.6%) különösen jól teljesített, bár az emelkedések ellenére a forgalom alacsonyabb volt a múlt héten jellemzőnél.

Kedden a befektetők főleg a Nyíltpiac Bizottság bejelentéseire várnak, akik kétnapos ülést tartanak. Bár a kamatdöntésről csak szerdán hallunk majd, sok találgatás irányíthatja a mai kereskedést. A kamatszint várhatóan nem változik a 0.25%-os szintről. A második mentőcsomag a hónapban véget ér, a befektetők így minden szót alaposan kielemeznek majd, amit ezzel kapcsolatban hallanak. Más gazdasági adat nem jelenik meg ma.

A használt lakóingatlanok májusi forgalmi adata 10 órakor jelenik meg new york-i idő szerint. Az elemzők 4.79 milliós számra számítanak. Vállalati gyorsjelentések frontján a Walgreen (WAG $45.18) nyitás előtti jelentését és az Adobe (ADBE $30.95) és JBL (JBL $18.26) részvényét kell figyelnünk.

S&P500 (SPY)

Az elmút három kereskedési nap során a piac megpróbált aljat találni a 200 napos EMA-n. Amint túllépjük a 128 pontot, újra optimistábban nézhetünk a grafikonokra. Ha a most alakulóban lévő alj ténylegesen megvalósul, az első cél a 130 pont lesz, ahol sok vevő és eladó várakozik, hogy ismét megvívhassanak és eldöntsék az irányt.

A piac túladott, és nem valószínű, hogy jelentős árkorrekció következne be – sokkal inkább számíthatunk arra, hogy a meredek zuhanás szöge az idő múlásán keresztül mérséklődik, végül pedig esélyes, hogy a 125 pontos márciusi mélyponton köt ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.