BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bernanke semmit nem ígért, mégis örül a piac

A kínai erős növekedési adatok és Ben Bernanke Fed-elnök előrejelzései ismét megalapozták a bikák jókedvét, és az index +1.5%-ot erősödött. A délutáni kereskedés során azonban masszív csökkenő trend alakult ki, és a növekmények java elveszett.

Szerző: Tradenet Global

Tegnap a Fed elnöke féléves beszámolót tartott a kongresszusnak, és három fő eszközt emlegetett, melyekkel a Fed a gazdasági fellendülést ösztönözni tudja. Ez a nyilatkozat nem tekintendő szándéknyilatkozatnak, vagyis semmiféle ígéret vagy utalás nem történt arra, hogy a Fed élne is ezekkel az eszközökkel, de a piac mégis így értelmezi a mondottakat. Richard Fisher, a Dallas Szövetségi Bank elnöke szerint a Fed már így is a határokat feszegeti. Ez a vélemény is hozzájárult a nagy jókedv letöréséhez.

Miután két napja a Moody’s bóvlivá nyilvánította az olasz államkötvényeket, a cég ismét belengette az amerikai kötvények leminősítését, ha netán nem emelik az adósságplafont, és az ország fizetésképtelenné válik.

Az Apple (AAPL $358.02) +1.21%-os emelkedéssel húzta a technológiai szektort, miután a Citibank a részvény célárát 435-ről 450 dollárra emelte. A China Telekom is ezzel egyidőben jelentette be, hogy az év végére megvásárolható lesz náluk az iPhone4-es divatkészülék.
A Netflix (NFLX $298.73) +2.56%-ot erősödött a szolgáltatási díjainak megemelése hírére.

Csütörtökön első bankként a JP Morgan Fog jelentést tenni. A részvény az év eleje óta -7%-ot esett, hiába is emelt márciusban osztalékot és teljesítette túl legalább 10%-kal elemzői becslések elvárásait az elmúlt két évben. A zárás után a Google (GOOG $538.26) is jelentést tesz.

A tegnapi zárás után a Yum! Brands (YUM $55.58) +2.5%-ot emelkedett a vártnál jobb eredmények miatt. A Mariott (MAR $37.14) viszont -5%-ot gyengült, mivel előrejelzése szerint nem fogja elérni az elemzők előrejelzésének szintjét.
 

S&P500 (SPY)

A piac emelkedő gap-pel nyitott a 20 és 50 napos EMA fölött. Bár a nap közbeni emelkedés java részét délután elveszítette, még mindig inkább enyhén a bikáknak kedvezett. Most a mozgóátlagokat figyelhetjük, és ha a 131 pont letörik, az elveheti a bikák kedvét egy időre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.