BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír: nagyot zuhant a svájci frank!

A tegnapi 232-es árfolyamnál 2,5 forinttal olcsóbb lett csütörtök reggelre a svájci frank. Az eurót 269 forinton jegyzik.

A térségi valutákkal együtt a forint közvetlen sorsa is a görög államadósság problémájára megoldást kereső, csütörtöki brüsszeli euróövezeti csúcsértekezlet kimenetelétől függ. A megelőlegezett bizalom már szerdán jótékonyan hatott, és 270 alá esett az euró árfolyama.

Egyes elemzők szerint az euró/forint tartósan visszatérhet 267,50-269,50 közé, mások szerint a kisebb adósságú Csehország és Lengyelország valutája többet profitálhat a válsághangulat enyhüléséből, a közép-európai országok viszonylagos stabilitását újra felfedező befektetők vásárlásaitól, mint a forint - írta elemzők véleményét idézve csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség.

A svájci frank árfolyama csütörtök reggel 8 órakor 229,50 forint. A svájci frank gyengült az euróval szemben, 1,1715 a kurzus a hétfő reggeli 1,14-es mélyponthoz képest. Az euró/forint tartja tegnap esti, valamivel 269 alatti árfolyamát.

A befektetői hangulat javulását jelzi, hogy az euró/dollár árfolyam 1,4260 fölé emelkedett, vagyis a dollár tovább gyengült. Egy dollár 188,4 forint. A japán jen továbbra is nagyon erős, a dollár/jen mindenkori mélypontja közelében, 78,80-on áll ma reggel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.