BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Helyet keres a reálhozamnak? - Új megtakarítás az OTP-től

Sokaknak kell dönteniük a következő hetekben, hogy feléljék vagy anyagi biztonságuk megteremtésére használják fel a nyugdíjpénztáraktól nekik járó reálhozamot. Az OTP Bank augusztustól új megtakarítási lehetőségeket kínál, hogy megkönnyítse a döntést.

A Nyugdíj-takarékszámlát azoknak alakította ki a hitelintézet, akik fokozatosan, rugalmas hozzáférés mellett szeretnének felkészülni a nyugdíjasévekre. A számlát választóknak már havi 5000 forint rendszeres megtakarítás esetén is jutalomkamat jár az alapkamaton felül.

Ráadásul arról díjmentes az átutalás az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárba, az OTP Egészségpénztárba és az OTP Nyugdíj-előtakarékossági számlára is. A szeptember 16-ig nyitott Nyugdíj-takarékszámla jövő szeptember végéig díjmentes, de az akciós időszak után sem kell számlavezetési díjat fizetnie annak, akinek másik lakossági számlája van a banknál.
A Bizalom Extra Betétet

azoknak ajánlják, akik a tagi kifizetésekből legalább 150 ezer forintot egy összegben lekötnek. A nyugdíjpénztárból származó összegek elhelyezése esetén a betétben lekötött teljes összegre az akciós kamaton felül most extra kamat jár. A Gondoskodó Bónusz Betéttel a kamat most megduplázható. A betéttel az egyszeri összeg elhelyezése mellett most a rendszeres takarékoskodás is elkezdhető. Az ajánlat ötvözi a magas kamattal járó két hónapos betét előnyeit, valamint a hosszabb távú, rendszeres megtakarítást.

A közép- vagy hosszabb távú megtakarítási formát keresők számára új, határozott futamidejű, hozamvédett értékpapíralapokat ajánl a bank. A 2011. július 11. és szeptember 9. között jegyezhető OTP Fejlett Piaci Trend Fix I. és az OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix VI. Alapot. Ezek tartós befektetési értékpapírszámlára és nyugdíj-előtakarékossági számlára is helyezhetők. Mivel nyílt végűek, ezért a jegyzési időszakot követően minden banki napon megvásárolhatók és viszszaválthatók.

Újabb elemekkel bővül a hitelintézet kötvényprogramja. A forintban kibocsátott OTP Kötvény mellett augusztus 1-jétől euróban kibocsátott, egy- és kétéves futamidejű, fix kamatozású kötvényeket is kínálnak. Augusztus második hetétől lesz jegyezhető a kétéves futamidejű, negyedéves kamatfizetésű OTP Változó Kamatozású Kötvény, valamint az OTP Járadékkötvény, mely havi kamatfizetésű, öt évre szóló megtakarítás. Utóbbi két kötvényfajtát elsősorban azoknak ajánlják, akik biztonságos befektetést keresnek vagy rendszeresen szeretnének fix bevételi forráshoz jutni megtakarításukból.

A tudatos jövőtervezést támogatja és a számos termék közti eligazodást segíti a bank ingyenes vagyontervezési szolgáltatása, amelynek keretében az ügyfél pénzügyi céljaihoz illeszkedő, személyre szabott, az egyéni élethelyzetnek és befektetési igényeknek megfelelő portfóliót ajánl a hitelintézet.

A bank további kedvezményeket is nyújt. Díjmentes a számlavezetés a Nyári Megtakarítási Program időszakában nyitott tartós befektetési betétszámlára a teljes futamidő alatt, illetve ez évre a 2011. május 23. és szeptember 30. között nyitott OTP Nyugdíj-előtakarékossági számláknál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.