BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kutyának sem kellett a magyar adósság – Aggódhatunk?

Az ÁKK nem tudta eladni a tervezett 40 milliárdnyi 12 hónapos kincstárjegyet, mert nagyon alacsony volt a kereslet.

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) 40 milliárd forintnyi 12 hónapos kincstárjegyet értékesített volna, azonban az elsődleges forgalmazók csupán 30,16 milliárdra nyújtottak be ajánlatot, így az adósságkezelő 26,4 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el.

A minimális hozam 5,96, a maximális 6,18, míg az átlagos hozamszint 6,07 százalékon alakult. Az előző, két hete tartott aukcióhoz képest 13 bázispontos a hozamemelkedés.

„Látszólag átalakulóban vannak a kamatvárakozások. Néhány hete hozamemelkedés tapasztalható a görbe rövid oldalán is” – mondta Jobbágy Sándor, a CIB Bank közgazdásza a Világgazdaság Online-nak is.

Egy hónapja még kamatcsökkentés áraztak a piacok, most viszont már a kamatemelés a várható forgatókönyv a várakozások szerint.

„A hozam alakulása összhangban van az utóbbi időszak pénzpiaci mozgásaival” – mondta az elemző. Hozzátette, igen jelentős a volatilitás.  „Az aukció eredménye finanszírozási szempontból nem ad okot aggodalomra”, egyszeri hatás lehet mögötte – vélekedett Jobbágy Sándor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.