BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cafeteriával kerülhető ki a bérkommandó?

Bár a bérkommandó felállítására a jelek szerint egyelőre nem kerül sor, a munkaügyi és adóellenőrzések során a hatóságok minden bizonnyal górcső alá veszik, mit lépnek a munkáltatók az adóváltozások hatására.

 Az óvatosság kifizetődő is lehet, hiszen a munkavállalók zsebébe kerülő összeget jelentős többletköltség nélkül is növelni lehet – mutat rá az Optisoft Számítástechnikai, Pénztárszolgáltató, Könyvelő és Oktató Nyrt.
Az idén bevezetett új adótörvények az alacsonyabb keresetű munkavállalókat hátrányosan érintették, az ő esetükben nem volt ritka a nettó munkabérek csökkenése sem.

A kormány elvárása az, hogy a cé-gek béremeléssel akadályozzák meg a nettó keresetek apadását. „Amennyiben a nettó bér fogalmát a pénzen kívüli egyéb juttatásokra is kiterjesztjük, akkor megfelelő bérezési és cafeteria-rendszer kialakításával alacsony költségen meg lehet felelni ennek az elvárásnak” – hangsúlyozza ifj. Semerédy Péter, az Optisoft Számítástechnikai, Pénztárszolgáltató, Könyvelő és Oktató Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A hagyományosan, munkabér formájában fizetett húszezer forintnyi többletből csak 12 436 forint marad a munkavállaló zsebében, miközben 25 700 forintnyi költsége van a munkáltatónak. Ennél kedvezőbb a kifizetés hasznosulása cafeteria keretében. Így a húszezernek jóval nagyobb része, 18 040 forint jut a dolgozóhoz, és a munkáltatónak is csak 23 808 forint költsége jelentkezik. További megtakarítást hozhat, ha kártyás megoldáson alapul ez a rendszer.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.