BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megegyeztek a BÉT-en - Két "áldozat"

Sem az igazgatóságnak, sem a felügyelőbizottságnak nem maradt elnöke, mire elkezdődött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) rendkívüli közgyűlése, amelyen a Xetra kereskedési rendszer bevezetéséről döntenek a tagok kedd délután. Patai Mihály hétfőn este mondott le igazgatósági elnöki posztjáról, Cselovszky Róbert kedden délelőtt köszönt le a felügyelőbizottság éléről. Patai egyéb elfoglaltságaival, Cselovszky érdekütközésekkel indokolta lemondását.

Mindenki sejti azonban, hogy a két vezető a hazai brókercégek és a BÉT osztrák tulajdonosai között kirobbant konfliktus miatt távozott. Ennek megfelelően a közgyűlés is feszült hangulatban zajlott le. Az osztrákok mindenképpen ragaszkodnának az egységes platformhoz, már három éve bejelentették, hogy ilyet akarnak az érdekkörükbe tartozó tőzsdéken.

A hazai brókercégek viszont legalább haladékot szerettek volna kapni addig, amíg kiderül, mi lesz az egyesülő Deutsche Börse és NYSE-Euronext közös kereskedési rendszere.

Az osztrákok megenyhültek, és egy olyan javaslattal álltak elő, amely 2012 januárjára tolta a kérdés megszavazását. Ezt a javaslatot némi vita és pontosítások után végül egyhangúan elfogadták a részvényesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.