BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs pánik, mégis erősödik a svájci frank

A svájci frank erősödött az euróval szemben, mert a befektetők várakozása mérséklődött annak kapcsán, hogy a Svájci Nemzeti Bank (SNB) növelné az 1,2-es minimális euró/frank árfolyamot.

A svájci frank jelentősen erősödött a dollárral szemben szerda délelőtt, 90 centet javított a zöldhasú ellenében, miközben az európai részvényindexek emelkednek, és csökkenő kereslet mutatkozik a biztonságos menedékekre. A Stoxx Europe 600 index több mint 1 százalékot erősödött napon belül. A részvények emelkedését az az optimizmus fűti, miszerint feltőkésítik az európai bankokat, és megfékezhetik a szuverén adósságválságot.

A piac ma megszabadul azoktól a pletykáktól, amelyek szerint az SNB a közeljövőben  növelné a minimális célárfolyamot – mondta Chris Walker, az UBS AG londoni valutastratégája. A frank mérsékelten, 0,3 százalékot erősödött az euróval szemben, 1,235-re, és 1,4 százalékkal a dollár ellenében, 89,6 centre. Walker hozzátette, a frank erősödése jelentős dolláreladásból is adódik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.