BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tárgyal a Hiteltársulás

Közös munkacsoportot alapít a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Hiteltársulás civil kezdeményezés, hogy egy kosárba gyűjthessék össze a bajba jutott devizahiteleseken segítő megoldásokat – többek között erről esett szó Matolcsy György és Doubravszky György tegnapi találkozóján.

 A felek megállapodtak abban, hogy nincs egy üdvözítő megoldás, ezért áttekintették az eddig meghozott intézkedéseket, illetve azok eredményeit, és szóba kerültek újabb, a devizahiteleseket érintő lehetséges lépések is. A tárcavezető és a társulás vezetője megállapodott abban, hogy folytatják a közös gondolkodást.

A Hiteltársulás tegnapi javaslata szerint az államnak létre kellene hoznia egy új bankot, amelyet tőzsdére lehetne vinni. Doubravszky György az MTI-vel közölte azt is: a Hiteltársulás már több mint 14 ezer hitelest tömörít 171 milliárd becsült hitelöszszeggel. Kitért arra is, hogy a bankok nem adnak kedvező forinthitelt, ez decemberig nem is változik, és ebből a „patthelyzetből” valahogy ki kell törni.

A Hiteltársulás október 7-én jelentette be, hogy a devizahitelek átváltására indították el a civil kezdeményezést. Közölték azt is, hiába van lehetőség fix árfolyamon lezárni a devizahitelt, ahhoz nem társul kedvező forinthitel; erre találhatna megoldást a közösség azzal, hogy a lehető legtöbb hiteles igényét összegyűjtve kedvező feltételű hitelről tárgyalna a tagoknak. A szervezők levélben fordultak a miniszterelnökhöz, jelöljön ki szakértőt, akivel elindulhatnak a tárgyalások. Orbán Viktor a nemzetgazdasági minisztert jelölte ki erre a feladatra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.