BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

AXA: A PSZÁF visszamenőleg újraértelmezte a jogszabályt

Az AXA csoport Magyarország (AXA) megdöbbenéssel értesült a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tegnap publikált határozatáról, melyben a felügyelet bírsággal sújtotta az AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.-t (Alapkezelő) és felszólította a pénztári vagyonkezelésre vonatkozó jogszabályi előírások betartására.


Az AXA álláspontja szerint az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárnál a pénztári vagyonkezelés során fölmerült költségek jogszerűségének áttekintésére indított felügyeleti vizsgálat tárgyát képező időszakban az Alapkezelő jóhiszeműen, a mindenkori jogszabályi előírásoknak megfelelően végezte tevékenységét.

Az AXA álláspontja szerint a pénztári megtakarítások közvetlen és közvetett befektetési eszközökbe helyezésére vonatkozó jogszabályt a felügyelet a múlt évben visszamenőleges hatállyal újraértelmezte, és ez alapján hozta meg az AXA-t elmarasztaló határozatát. Az AXA kiemeli, hogy a PSZÁF módosult jogszabály-értelmezését a szektor néhány szereplője már megtámadta, és az ezzel kapcsolatos bírósági eljárások jelenleg is folyamatban vannak.

Az AXA fenntartja magának a jogot további lépések megtételére, továbbá a mindenkori jogszabályoknak megfelelve és a nyugdíjpénztári tagok érdekeinek figyelembe vételével számításba veszi az előtte álló valamennyi lehetőséget.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.