BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hazaérkeznek az egyiptomi buszbaleseti sérültjei - videó

Ma délután érkezett haza nyolc könnyebben sérült a hurghadai baleset elszenvedői közül. A súlyosabban sérültek koraeste érkeznek haza.

A vasárnapi egyiptomi buszbalesetben 11-en vesztették életüket, 29-en sérültek meg. A magyarokat szállító autóbusz az ismert egyiptomi üdülőhelyről, Hurghadáról a reptérre tartott, amikor eddig ismeretlen okokból felborult. A négy legsúlyosabb sérültet - köztük egy 13 éves gyermeket - repülőgéppel Kairóba szállították.

Atizenegy halálos áldozattal és 29 sérülttel járó vasárnapi egyiptomi buszbalesetet szenvedett utasok több hazai biztosító ügyfelei voltak. A legtöbbjüknek az Uniqánál volt utasbiztosítása, az ő hazaszállításukra a biztosító és az Europ Assistance egy speciális mentőrepülőgépet indított a helyszínre. „A biztosítótársaság szakemberei már a helyszínre érkeztek, és mindent megtesznek a sérültek kiemelt kórházi ellátásáért, illetve megkezdték a szállítható állapotban lévő személyek hazaszállításának előkészületeit” – közölte az Uniqa. (A halálos áldozatokat a kormányfő utasítására egy honvédségi gép hozza haza.)

Az elhunytak között lapunk információi szerint volt egy ügyfele a Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosítónak is, és a QBE Atlasz is biztosított négy turistát. „Közöttük három könnyebben sérült utas van, egy személyről pedig nincs pontos információnk” – mondta lapunknak Dénes Attila, a magyarországi utasbiztosítási piacon nagyjából 30 százalékos részesedéssel rendelkező QBE Atlasz magyarországi fióktelepének vezérigazgatója. Az utasbiztosítás a kórházi ellátás mellett fedezetet nyújt a holttestek, az esetleg árván maradt gyermekek hazaszállítására, ha a módozat olyan, akkor a biztosítók egy hozzátartozó kiutazásának a költségét is kifizetik a kedvezményezettnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.