BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Osztrák elnök a pesti tőzsde élén

Mától Michael Buhl, a bécsi tőzsde vezérigazgatója vezeti a Budapesti Értéktőzsdét. Elnökhelyettese Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

Az elnökválasztást megelőzően a tőzsde közgyűlése ma egyhangúlag az igazgatóság tagjának választotta Szécsényi Bálintot, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatóját. A közgyűlés tagjának választotta Petr Koblicot, a cseh tőzsde elnök-vezérigazgatóját, valamint Hannes A. Takácsot, a bécsi tőzsde igazgatótanácsának tagját, a Capmex Gmbh. ügyvezetőjét. Az igazgatósági tagok megbízatása a 2014-e s közgyűlésig tart.

A tőzsde új felügyelőbizottsági tagot is választott, Dezső Attila jogász személyében. Dezső részvényesi kérdésre elmondta: az osztrák tőzsde vezetőit 2010 előtt nem ismerte. Közölte: életében egyetlen részvényt sem vásárolt vagy adott el, ám több részvénnyel kapcsolatos tranzakcióban működött közre tanácsadóként.

A tőzsde közgyűlése csak személyi kérdésekkel foglalkozott, így nem kerültek szóba a kereskedési rendszerrel kapcsolatos viták sem. Jelenleg az új összetételű igazgatótanács ülésezik. Az ülésen megválasztják az igazgatótanács elnökét, aki egyben a BÉT elnöke is lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.