BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetésekkel indíthatnak a gyorsjelentések

Tegnap lapzártánk és a New York-i tőzsdezárás után tette közzé tavalyi negyedik negyedévi eredményeit az Alcoa alumíniumipari cég.

Hagyományosan az Alcoa nyitja az Egyesült Államokban a gyorsjelentési szezonokat, ezért mindig kiemelt figyelmet szentel eredményének a média és az elemzők is, akik nagyjából nulla körüli eredményt vártak a cégtől, de sokan a veszteséget sem tartották kizártnak. Az Alcoa ugyanis a múlt héten közölte: öntödéinek 12 százalékát világszerte leállítja, ez 15 százaléknyi extra költséggel járt a cégcsoport számára a negyedik negyedévben. Az elemzők szerint ennek az az oka, hogy a társaság szerint kicsi az esély az alumínium árának emelkedésére, így a termelés csökkentése mellett döntött – írja a Wall Street Journal. A világ alumíniumtermelésének 0,5 százalékát kitevő mérséklés viszont a szakértők szerint nem fogja csillapítani a túlkínálatot a piacon.

Még ezen a héten elkezdik ismertetni tavalyi utolsó negyedéves eredményeiket a pénzügyi csoportok is. Elsőként a JPMorgan Chase publikálja a számait pénteken, a jövő héten követi őt egyebek között a Wells Fargo, a Citigroup, a Goldman Sachs, a Bank of America, az American Express, a Black Rock és a Morgan Stanley. Utóbbinál a Bloomberg által megkérdezett elemzők veszteségre számítanak. Szintén a jövő héten teszi közzé az utolsó negyedéves eredményét a nem pénzügyi szféra több fontos szereplője, például az eBay, az IBM, a Microsoft, az Intel, a General Electric és a Google.

Az elemzők szerint az energiaszegmens lehet a vezető a szezonban az eredménynövekedés szempontjából, 34 százalékos bővüléssel. A pénzügyi, a gyógyszer- és IT-iparágak esetében 12-13 százalékos növekedést prognosztizálnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.