BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemzők: El kell adni a frankot

A befektetőknek azt ajánlja a Nordea Bank, hogy adják el a svájci frankot az euróval szemben, mert a Svájci Nemzeti Bank további lépéseket tehet a fizetőeszköz gyengítése érdekében.

Az SNB valószínűleg 1,25-re emeli a minimális euró/frank árfolyamküszöböt a mostani 1,20-as szintről – vélekednek a Nordea közgazdászai. Azt ajánlják a befektetőknek, hogy adják el a frankot 1,2054-es árfolyamszinten, és a célárat 1,25-ön jelölték meg. A veszteségminimalizálásra az 1,195-ös árfolyamot jelölték meg.

Philipp Hildebrand, akinek vezetésével az SNB bevezetette az árfolyamküszöböt a múlt évben, januárban lemondott. A Nordea elemző szerint Hildebrand lemondásától függetlenül az SNB fenn fogja tartani az 1,20-as árfolyamküszöböt, és még tavasszal 1,25-re emelik a szintet.

A jegybank ideiglenes elnöke, Thomas Jordan tegnap azt mondta, a befektetőknek ne legyenek kétségeik annak kapcsán, hogy az SNB megvédi a bevezetett árfolyamküszöböt. A Financial Times-nak nyilatkozva arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzet kihívások elé állítja a jegybankot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.