BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödött a forint a kedvező amerikai hírre

A forint erősödött, miután az Egyesült Államokból kedvező munkanélküliségi adat érkezett. A kockázati étvágy javulásából a feltörekvő, illetve kockázatosabbnak ítélt eszközök profitálni tudtak.

A forint 294-es szintről 292,5 körüli árfolyamra erősödött az euróval szemben, miután az USA-ban négy éve nem kértek olyan kevesen első alkalommal munkanélküli segélyt, mint az elmúlt héten.

Az Egyesült Államokban a heti új munkanélküliek száma 13 ezerrel csökkent, 348 ezerre, közölte a munkaügyi tárca csütörtökön. Ez a legalacsonyabb szint 2008 márciusa óta, amikor az USA a recesszió korai szakaszába került – írja a MarketWatch.

Az adat kedvezőnek tekinthető, hiszen azt mutatja, hogy az USA-ban továbbra is töretlen a kilábalás üteme. A munkaerőpiac javulása kedvező képet fest a gazdaság állapotával kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.