BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét az aggodalom az úr itthon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 112,23 pontos csökkenéssel, 19.612,11 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,57 százalékkal gyengült.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a görög adósságrendezés körül kissé felgyorsultak az események, és most inkább az aggodalmak erősödtek fel. A napokban dőlhet el, hogy Görögország megkapja-e a második mentőcsomagot, ami nélkül márciusban bekövetkezhet az államcsőd. A piaci aggodalmak miatt az elemző kis lecsorgást valószínűsít a magyar részvénypiacon.

Az Egis szerdán, piaczárás után közölt gyorsjelentését úgy kommentálta: kedvező hír, hogy a gyógyszergyár eredményei a vártnál jobbak lettek.

Az Egis a tavaly október-decemberi időszakban - ami a társaság üzleti évének első negyedéve volt - konszolidáltan 5,333 milliárd forint adózott eredményt ért el, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, üzemi eredménye pedig 15 százalékkal 5,522 milliárd forintra javult. Az árbevétel a bázisidőszakhoz képest 5 százalékkal 30,392 milliárd forintra csökkent.

A BUX 68,65 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 19.724,34 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.