BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint: Érdekes alakzatot figyelt meg az elemző

Fordított zászló alakzat rajzolódott ki az euró/forintban. Ez további erősödés felé mutathat, ha a forint áttöri a 285-ös szintet, azonban „fundamentálisan” nem lenne indokolt az erősödés – hívják fel a figyelmet az Erste elemzői.

A forint tegnap jelentősebb erősödést mutatott fel, az árfolyam közelebb került a másfél héttel ezelőtt elért éves csúcshoz, írják napi elemzésükben az Erste Bank közgazdászai.

Ma reggel 288 körül áll az euró/forint kurzus. „A fordított zászló alakzat tovább is fennáll, amiből technikailag a 285-ös szint alá kerülést követően további forinterősödésnek kellene jönnie” – vélekedett Árokszállási Zoltán elemzőcsoportja.

A közgazdászok továbbra is fenntartják azonban azt a meglátásukat, hogy ez már nem lenne összhangban feltétlenül a fundamentumokkal. Hozzáteszik, az egyre inkább csúszni látszó IMF megállapodással pedig különösen nem.

Utóbbira mai elemzésükben az Equilor és a Raiffeisen elemzői is felhívják a figyelmet.

„Az elemzők egyre türelmetlenebbek a késlekedés miatt, ám a piaci szereplőket hidegen hagyja a történet annak ellenére, hogy a március-áprilisi időpont egyre valószínűtlenebbnek tűnik a ratifikálás kapcsán. Nem az időhúzás, hanem az elkötelezettség hiánya az, ami aggodalomra ad okot; bár mindeddig ennek nem volt piaci lenyomata” – vélekedtek az Equilor szakértői. A Raiffeisen elemzői hozzátették, a nemzetközi megegyezés időpontja úgy szökell előttünk, mint a csodaszarvas, bár előrejelzésünk szerint ezúttal előbb-utóbb elérjük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.