BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP: Lassul a hitelportfólió romlása idén

Az OTP Bank várakozásai szerint idén tovább lassul a hitelportfólió romlása, és - az árfolyamhatásokat kiszűrve - növekedésnek indul a konszolidált hitelállomány - mondta Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: kétszámjegyű növekedés várható az orosz és ukrán fogyasztási hitelek terén, és jelentős bővülést tervez a bank a magyarországi vállalati hitelkihelyezésben is. Elmondta: az előző évekhez hasonlóan a működési költségek csoportszinten nominálisan 5 százalék körül emelkedhetnek, főleg az orosz és ukrán fogyasztási hitelezés várható növekedése miatt.

Az OTP Bank szerint a kormány elkötelezett, és mindent megtesz azért, hogy az IMF/EU-megállapodás minél előbb megszülessen - mondta kérdésre válaszolva Bencsik László. Közölte azt is: szakértőik a magyar GDP növekedését 0,1 százalékra várják az idén, miközben az export bővülését 7,1 százalékra valószínűsítik.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.