BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kimazsolázták a bútorokat

Számottevő licitemelkedést értek el egyes régi bútorok a Nagyházi Galéria múlt hét szerdai műtárgyaukcióján. A legmagasabb összegért a 15. tételszámú magyar biedermeier ülőgarnitúra kelt el: az 1840 körül készült 8 darabos, cseresznyeborítású együttes ára 480 ezerről 900 ezer forintra emelkedett.

Egy 18. századi tálalószekrény (6. tétel) 180 ezerről 300 ezerre drágult, egy hasonló korú diófa konzolasztal (29. tétel) pedig 55 ezerről 95 ezerre. Ugyanakkor most is beigazolódott az, hogy a régi bútorok iránt összességében mérsékelt az érdeklődés. A kalapács alá került mintegy hetven darabból alig harminc cserélt gazdát a Balaton utcában, ami megfelel a sokéves átlagnak.

A Nagyházi néprajzi anyagában az örök favorit kerámiák mellett a szépen faragott deszkatámlájú dunántúli székek is jól szerepeltek, a 87. tételszámú például 38 ezerről 65 ezer forintra drágult. A műtárgyaukció előtti napon, kedden rendezett festmény-kamaraárverés a szokásokhoz híven kevésbé volt sikeres. Figyelemre méltó eredményt ért el azonban a katalógus címlapján szereplő 19. századi holland városlátkép: ezt a kikiáltási összeg több mint kétszereséért, 400 ezer forintért ütötték le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.