BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguld az Egis - hamarosan kezd túlvetté válni az árfolyam

Nagyot emelkedett az elmúlt napokban az Egis árfolyama. Hamarosan eléri a kurzus a korábbi Fókuszban javasolt célárfolyamot (16.000 forint), ahol érdemes lezárni a vételi pozíciót – írják az Erste elemzői.

Száguld az Egis és hamarosan kezd túlvetté válni az árfolyam. Ráadásul egy kemény ellenállási szint is közeledik (16.000 forint), ahol elakadhat az emelkedés. Ezért a 200 napos mozgóátlag és a korábbi letörési szint találkozásánál (esetleg valamivel a szint alatt) érdemes zárni a pozíciót.

A legutóbbi vételt 15.100 forint környékén javasoltuk pár nappal ezelőtt, azóta közel 5%-ot rallyzott az árfolyam, így hamarosan nagy nyereséggel zárhatjuk a pozíciót. A korábbi ajánlásra vonatkozó stop-loss megbízást módosíthatjuk a kockázat csökkentése érdekében, ezért 15.650 forintra helyezzük át a veszteséglimitáló megbízást.

Május közepén is kiadtunk egy vételi ötletet 14.000 forint környékén, azóta több mint 10%-ot emelkedett az árfolyam, és ebben az ajánlásban szintén 16.000 forintot jelöltük meg célként.

A papír stabil emelkedő trendben mozog, de hamarosan korrekció jöhet – ezért is érdemes az ellenállásnál zárni a pozíciót – de a közeljövőben ismét érdemes lehet vételekkel próbálkozni, ha legyőzi a 16.000 forintos szintet az Egis. Ha ez a forgatókönyv teljesül, akkor újabb vételi ötletet küldünk a gyógyszerpapírról.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.