BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melyik cég fizette a legnagyobb osztalékot?

Májusban és júniusban fizetik ki az osztalékokat azok a tőzsdei vállalatok, amelyek az idén is döntöttek osztalékfizetésről. A legnagyobb vállalatok mindegyike fizet osztalékot az idén.

Az OTP közgyűlése részvényenként 120 forintos osztalékot szavazott meg, de mivel a saját részvényekre eső osztalékot szétosztják a tulajdonosok között, a kifizetendő összeg elérheti a 122 forintot. A Mol 46 milliárd forintot szán osztalékfizetésre, a saját részvények számától függően mintegy 460 forintot kaphatnak kézhez az olajtársaság részvényesei. A Magyar Telekom 50 forintos, a Richter 660 forintos, az Egis 240 forintos osztalékot fizet. 

A hagyományosan osztalékfizető áramszolgáltató cégek közül az Elmű részvényesei 1700 forintot, az Émászé 1400 forintot kapnak részvényenként. A kisebb cégek közül az ANY Biztonsági Nyomda, a Graphisoft Park, és a Kulcs-Soft közgyűlése szavazott meg osztalékot az idén. 

A Zwack általában szintén magas osztalékot szokott fizetni, ám a társaság a naptári évtől eltérő üzleti éve miatt később tartja a közgyűlését.   

Stabil osztalékfizetőnek számít a Finext és a TC Befektetési Nyrt. is, ezek tulajdonosi köre a menedzsmenthez köthető, és gyakorlatilag nem kereskednek a részvényeikkel a tőzsdén. A Finext tulajdonosai a 2012. évi eredmény után járó osztalék zömét már tavaly megkapták előlegként.

Az alábbiakban közöljük az egy részvényre jutó osztalékokat - zárójelben az előző évit -, a kifizetések kezdőnapját és azt a napot, amelyen utoljára lehet osztalékra jogosító részvényeket vásárolni a tőzsdén (E-8 nap). 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.