BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét jól fogyott a lakossági állampapír

A múlt héten is kapkodtak a kisbefektetők a Kamatozó Kincstárjegy után.

Az eho-mentesen kamatozó egyéves állampapírból több mint 23,7 milliárd forintnyit jegyeztek le a befektetők. A Kamatozó Kincstárjegy kamata jelenleg éves szinten 4,5 százalékos, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) éppen a múlt héten csökkentette le 4,75 százalékról.

A Féléves Kincstárjegyből lényegesen kevesebbet, 514 millió forintnyit adott el az államadósság-kezelő a múlt héten. Ennek az értékpapírnak is csökkent a kamata 4,5-ről 4,25 százalékosra. Az alacsonyabb értékesítési adatban az is szerepet játszhat, hogy miközben a Kamatozó Kincstárjegyet számos nagybank és a takarékok fiókhálózatában is értékesítik, a Féléves Kincstárjegy egyedül az államkincstár egységeiben kapható.

Az ÁKK a múlt héten jelentette be, hogy júniusban rekord mennyiségben értékesített lakossági állampapírokat. A nettó beáramlás 91 milliárd forintnyi volt, ebből a Kamatozó Kincstárjegyek 79 milliárdot vittek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.