BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb csúcs az értékpapíroknál

A háztartások értékpapír-állománya február végére 6433,4 milliárd forintra emelkedett a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint.

A kisbefektetők nettó 115,8 milliárd forintnyi friss pénzt fektettek értékpapírokba a hónap során.

Az állampapíroknál 33,7 milliárd forint volt a tőkebeáramlás, a második hónap végére ennek köszönhetően a lakosság már több mint 2100 milliárd forintnyi állampapírt tartott. A lakossági állampapír-megtakarítások nagy része egy évnél rövidebb futamidejű kincstárjegyben volt, hosszabb lejáratú papírból nagyjából 540 milliárd forintnyit tartanak a kisbefektetők, a deviza állampapírok állománya pedig 192 milliárd forint volt náluk.

A befektetési alapok is nagyon népszerűek voltak, 71 milliárd forintért vásároltak a kisbefektetők befektetési jegyeket, ennek köszönhetően a náluk lévő állomány újabb történelmi csúcsra, 3393,1 milliárd forintra nőtt.

Februárban a részvénypiacon is bevásároltak a háztartások, mintegy 14,8 milliárd forint értékben vásároltak tőzsdei papírokat. A jegybank adatai szerint ebből 6,8 milliárd forintot tettek ki a bankrészvények, a maradék 8 milliárd forint más cégek részvénye volt. A tőzsdén egyébként buktak a második hónapban a kisbefektetők több mint 10 milliárd forintot, ennek köszönhetően a hónap végén a lakossági értékpapírszámlákon 297,4 milliárd forintnyi részvény volt.

 

VG Online-->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.