BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem minden hitelt forintosítanak - újabb részleteket árultak el

A forintosítás kizárólag a lakáscélú és a szabad felhasználású devizaalapú jelzáloghitelekre vonatkozik majd, a bankadó pedig jövőre nem változik - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára.

A Reuters kelet-európai beruházási konferenciáján Orbán Gábor azt is elmondta, hogy néhány Magyarországon működő banknak egyenként több százmillió euró tőkeemelést kell végrehajtania a devizahitelekkel kapcsolatos elszámolási kötelezettségek miatt.

A kormány még nem döntött arról, hogy az átváltás a piaci árfolyamon vagy alatta történjen. Orbán Gábor azonban hozzátette: piaci árfolyam alatti átváltás bizonyos kockázatokat jelent a pénzügyi stabilitásra és ezt figyelembe kell venni.

A minisztériumi államtitkár szerint a devizahitelek forintosítására a jövő év első negyedévében, vagy első félévében kerül sor.

A bankadóról az államtitkár azt mondta, hogy azt a jelenlegi formájában jövőre is fenntartják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.