BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szinte minden és szezoncsúcs a Kieselbach árverésén

72-65-60 - ennyit ért a Kieselbach Galéria árverésének top 3 tétele millió forintban.

Sikeres árveréssel zárta a téli szezont a Kieselbach Galéria, december 20-án este a Mariott Hotel báltermében szinte minden tételt eladtak, amit meg nem, azt visszakérték.

72 millió forintos leütési árával a téli szezon legmagasabb áron elkelt tétele lett Márffy Ödön Salome című festménye, és egyben a  festő új életműrekordja is. Várható volt, hogy sokan megpróbálják gyűjteményük részévé tenni ezt a reprezentatív, nagyméretű alkotást, hiszen a hasonló avantgarde festmények vagy közgyűjteményekben vannak, vagy elpusztultak.

Ez az árverés ritka – és előfordulhat, hogy hosszú ideig az utolsó – alkalom volt arra, hogy a Nyolcak periódusából ilyen rangú festmény megvásárolhatóvá vált. 45 millió forinttól kezdődőtt érte a licit, ami 72 millió forintnál fejeződött be. 

Szinyei Merse Pál utolsónak tartott festménye a Szerelmespár II. 65 millió forintért cserélt gazdát. Rippl- Rónai Józseftől pedig régóta várt a piac egy szép kukoricás festményre, a Kék ruhás lány virágos kalapban című képért, ennek megfelelően most, hosszú licit után 60 millió forintnál koppant a kalapács.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.