BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány is vizsgálja, mi történt a Buda-Cashnél

Munkabizottságot hozott létre a kormány, hogy felmérje, mi történt a Buda-Cash Brókerháznál - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HírTV-nek.

Varga Mihály szavai szerint a felügyeleti vizsgálatot a Magyar Nemzeti Bank végzi, a Belügy- és a Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei pedig már vizsgálják, milyen kár érte az embereket és az államot.

Az állam részéről az a legfontosabb, hogy megnézzék, milyen károk történtek, milyen kört - önkormányzatokat, vállalatokat, magánszemélyeket - érint az ügy, illetve milyen mértékű kártérítési kötelezettsége lesz az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA) vagy a Befektető-védelmi Alapnak (Beva) - sorolta Varga Mihály, hozzátéve: még nincsenek minden információ birtokában.

Az MNB szerint minden idők legnagyobb magyar brókerbotrányában százmilliárd forintos nagyságrendben tüntethetett el ügyfélpénzeket a Buda-Cash. A brókercéghez és az érdekeltségeibe tartozó bankokhoz felügyeleti biztosokat vezényeltek ki. Tizenkétezer befektető és 120 ezer banki ügyfél lehet érintett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.