BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dzsihádisták miatt kellett átnevezni egy új-zélandi pénzintézetet

Névváltoztatásra kényszerült egy új-zélandi pénzintézet: a cégnek ugyan semmi köze nem volt az Iszlám államhoz, az üzleti partnerei szerint túl félreérthető volt az Isis Financial Services név.

Az eset persze nem egyedi: a terrorszervezet felbukkanása után sokkal nagyobb cégek is úgy döntöttek, nem használják tovább az Isis nevet. A legnagyobb márka, amelyet átneveztek, az AT&T, a Verizon és a T-Mobile közösen fejlesztett mobilpénztárcája volt. Szintén Isisnek hívják a világ egyik legnagyobb élettudományi kutatóközpontját Nagy-Britanniában - ők egyelőre nem jelentettek be névváltoztatást.

Az új-zélandi pénzintézet vezetője, Lisa Hotton azt nyilatkozta a CNN-nek: ahogy sokan mások, ő is az egyiptomi istennőről nevezte el a cégét Isisnek, amikor 2004-ben megakapította. Nem szerette volna most sem átnevezni, de annyi fenyegető üzenetet kapott, hogy úgy döntött, a Bay Debt Services néven folytatja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.