BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőzsdei viharokra figyelmeztet a magyar sztárbefektető

A fejlett világban és Magyarországon is jó gazdasági teljesítmény várható a következő másfél évben, ám több feltörekvő piaci országban erős lassulás jöhet. Ezért megnőtt a tőkepiaci turbulenciák veszélye – figyelmeztet a Plotinus Nyrt. féléves gyorsjelentésében. A társaság kiváló időszakot zárt, 638 millió forint féléves nyereséget ért el, amivel a részvényenkénti korrigált saját tőke értéke 4111 forintra emelkedett.

A Zsiday Viktor által kezelt tőkepiaci befektetések között a félév végén DAX, Eurostoxx és Russel 2000 vételi pozíciók találhatók. A dollár/jen vételi pozícióból ítélve további dollárerősödésre számít, emellett a német kötvényhozamok emelkedésére fogadott. A forinttal kapcsolatos negatív vélemény jelentősen enyhült, a társaság négymillió euró értékű forint vételi pozícióval rendelkezett. Zsiday korábbi jóslatai közül az egyik legsikeresebb a kínai részvények emelkedésére vonatkozott. Azóta hatalmas növekedést értek el a kínai tőzsdék, majd jött az összeomlás. A Plotinus ezt kínai A- és H részvény long pozíciókkal és az A-részvénypiacra vonatkozó short fedezeti ügylettel kezelte. A társaság továbbra is az ingatlanban tervez terjeszkedést, mivel alulértékeltnek találja a magyar ingatlanpiacot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.