BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladja OTP-részvényeit az állam?

Eladja 14 millió részvényét, azaz nagyjából 5 százalékos részvénycsomagját holnap az OTP Bank egyik tulajdonosa. A Portfolio szerint az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lehet az eladó.

Tőzsdei aukción adja el az OTP Bank egyik tulajdonosa nagyjából 14 millió bankrészvényét holnap - közölte az aukciós ajánlattevő Equilor Értékpapír a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Portfolio szerint az eladásra kerülő részvénydarabszám kísértetiesen hasonlít az MNV 5,03 százaléknyi részvénycsomagjára, így a portál szerint nem nehéz azt a következtetést levonni, hogy az állam adja el OTP-részesedését.

A részvénycsomag közel 80 milliárd forintot érhet a szerdai záróár alapján, de a Portfolio szerint egy ekkora csomagot valószínűleg csak diszkonton sikerül eladni. Az MNV részesedése 2013 novemberében nőtt 5 százalék fölé.

Az augusztus végi állapot szerint az OTP Bank legnagyobb tulajdonosai között van az MNV-n kívül Megdet, Timur és Ruszlán Rahimkulov egy összesen 8,85 százalékos csomaggal, a Mol 8,57 százalékkal, a Groupama 8,22 százalékkal és a Lazard csoport egy 5,04 százalékos részesedéssel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.