BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

•Kínában a napokban ismertetik a szeptemberi új hitelkihelyezések összegét, amely a várakozások szerint 900 milliárd jüant tett ki. A monetáris lazítás folytatódása miatt a piacon a kereslet bővülésére számítanak.

•A világban több helyen is zárva tartanak ma a tőzsdék, köztük Japánban, Kanadában, Brazíliában és több másik dél-amerikai országban. Az Egyesült Államokban csupán a kötvénypiaci kereskedés szünetel.

•A Fed monetáris döntéshozó testületének több tagja, köztük Dennis Lockhart, Charles Evans és Lael Brainard is beszédet tart ma, várhatóan a közelgő kamatemeléssel kapcsolatos meglátásait is érintve.

•A Kőolaj-exportáló Országok Szer­vezete (OPEC) közzéteszi havi olajpiaci jelentését, amelyben a globális nyersolajkereslet és -kínálat áttekintésén túl a piac jövő évi kilátásairól is friss képet nyújt.

•Nem számít piaci eseménynek, mégis minden közgazdász számára érdekes lehet, hogy ma kiderül, 2015-ben kinek a munkássága érdemelte ki a Svéd Bank által alapított közgazdasági Nobel-emlékdíjat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.