BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félnek a jövőtől, de saját magukban bíznak a magyarok

Egy új indexet vezetett be a K&H, amely a lakosság biztonságérzetét vizsgálja. A K&H biztos jövő index jelenleg a negatív tartományban van, az értéke mínusz 3,7 pont, ami azt jelenti, a lakosság aggódik a jövője miatt. Az anyagi helyzet biztonságát a legpozitívabban rövid távon, a legpesszimistábban pedig hosszú távon látják a magyarok. A jelenlegi anyagi helyzetről – nem meglepő módon – azok nyilatkoztak a legpozitívabban, akik a központi régióban élnek, és felsőfokú végzettségűek.

A megkérdezettek a legnegatívabban a közbiztonságot és a közlekedésbiztonságot ítélték meg, ezek a mínusz 50 és plusz 50 közötti skálán mínusz 13-as és mínusz 12-es értéket kaptak. A közlekedésbiztonság terén a pesszimizmus azért is meglepő, mert a statisztikák szerint a balesetek száma 2007 és 2013 között évi 250 ezerről 150 ezerre csökkent, ez a tendencia csak tavaly fordult meg – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. Az is érdekes, hogy nagyon kevesen gondolnak arra, hogy másoknak is okozhatnak kárt, ha az ingatlanjukról vagy az autójukról van szó, pedig akár több százmillió forintos káresemények is keletkezhetnek egy balesetben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.