BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hírek nélkül erősödtek a hazai papírok

Hétfőn nem láthattunk komolyabb elmozdulásokat a nyugat-európai részvénypiacokon, ami részben azzal volt magyarázható, hogy fontos makrogazdasági híreket nem tettek közzé, és néhány kivételtől eltekintve az egyedi vállalati sztorik sem mozgatták meg a befektetők fantáziáját.
Ebben a nemzetközi befektetői környezetben a BUX értéke 0,4 százalékot erősödött, amihez 5,2 milliárd forintos forgalom párosult.

A magyar nagypapírok közül az OTP teljesített a legjobban, a cég árfolyama 0,9 százalékot erősödött, így 5750 forinton fejezte be a kereskedést. Új fundamentális hír nem érkezett a pénzintézettel kapcsolatban, az erősödésben részben technikai tényezők játszottak szerepet. A többi hazai blue chip árfolyama is a pozitív tartományban fejezte be a kereskedést.

A devizapiacon viszonylag csendes volt a hétfői kereskedés első szakasza: az euró–forint-kereszt 311 közelében járt. A délutáni órákban viszont erősödés kezdődött, aminek köszönhetően 310 alá süllyedtek az euró jegyzései, ez 0,5 százalékos erősödést jelent a pénteki szinthez képest. A többi vezető devizával szemben is erősödni tudott a forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.