BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hol várható kellemes meglepetés?

A British Land, az International Consolidated Airlines Group, a TUI, a Vodafone és a Straumann is okozhat pozitív meglepetést, a gyorsjelentésekben így felülsúlyozásra ajánlja ezeket a Morgan Stanley.

Néhány nappal ezelőtt megkezdődött a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon, így ismét a vállalatok növekedési kilátásai kerültek a befektetők fókuszába. Mindenki azt figyeli, hogy az amerikai és az európai vállalatok vajon milyen számokat közölnek, az elemzői várakozásoktól elmarad-e a profit, vagy felülteljesítik azt, hogy kitarthat-e a növekedés, és hogy mennyire súlyosnak látják a kínai gazdasági lassulás hatását a cégvezetők. A Morgan Stanley elemzői most olyan részvényeket gyűjtöttek össze, amelyek jól teljesíthetnek a jelenleg zajló jelentési szezonban.

A brit ingatlancég, a British Land november közepén teszi közzé féléves eredményeit. A londoni irodabérlés fellendülése és a kereskedelmi ingatlanok piacának javulása segítette a céget. Középtávon is kedvezőek a British Land kilátásai a túlkeresletes brit irodapiacnak köszönhetően. A társaság részvényeit felülsúlyozásra ajánlják az elemzők, 23 százalékos felértékelődési potenciállal.

A British Airways anyavállalata, az International Consolidated Airlines Group október 30-án publikálja a július–szeptemberi időszakra vonatkozó számait. Nyár végén több légitársaság is felfelé módosította profitvárakozását a vártnál erősebb nyári utasforgalom és a jegyárak miatt, így az IAG esetén is pozitív meglepetésre számíthatunk. A részvényeket szintén felülsúlyozásra ajánlja a Morgan Stanley.

Az utazási cég, a TUI erős évet zárhatott a nemrég levezényelt fúziója után. December 10-én teszi közzé legfrissebb eredményszámait a társaság, amivel a Morgan Stanley elemzői szerint jó eséllyel kellemes meglepetést okozhat. Még úgy is, hogy a menedzsment nemrég már megemelte a növekedési várakozásait. A részvényt 19,5 eurós célárral ajánlja felülsúlyozásra a Morgan Stanley, de legjobb esetben akár 26 euróig emelkedhet az árfolyam, ez 60 százalékkal van a jelenlegi árfolyam felett.

A Vodafone eredményeit a költségcsökkentési intézkedések hajthatják felfelé, amiről a november 10-i féléves jelentésből többet megtudhatunk. Az osztalékfizetés miatt szintén vonzó a távközlési cég, hiszen az elkövetkezendő 8 hónapban a piaci kapitalizációja 5 százalékának megfelelő összeget fizet ki a részvényeseknek. Az elemzők 25 százalék feletti felértékelődési potenciált látnak a papírokban. A fogászati termékeket gyártó Straumanntól szintén az elemzői várakozások felülteljesítésére számíthatunk az októberi végi gyorsjelentésben, az új termékeknek köszönhetően. A svájci cég részvényeit felülsúlyozásra javasolja a Morgan Stanley, a gyorsjelentéstől függetlenül is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.