BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

- Bécsben ülésezik a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) gazdasági bizottsága, hogy áttekintse a globális olajpiaci tendenciákat, ezzel az OPEC december 4-i konferenciájára is készülve.

- Japánban az októberi inflációt teszik közzé. Az éves mutató a várakozások szerint 0,3 százalékra emelkedhetett a szeptemberi nulla százalék után. A maginfláció viszont a korábbinál alacsonyabb, 0,8 százalék lehet.

- A KSH a foglalkoztatottság és a munkanélküliség helyzetéről számol be az augusztustól októberig terjedő időszakra vonatkozóan. Ebből kiderül, hogy 6,4 százalékról tovább tudott-e csökkenni az állástalanok aránya.

- Amerikában a hálaadás ünnepe miatt ma korábban, washingtoni idő szerint délután egykor zárnak a tőzsdék. A mai nap a Black Friday, amellyel hivatalosan is beindul az ünnepi vásárlási szezon az USA-ban.

- Novemberben kismértékben romolhatott a gazdasági hangulat az eurózónában. Az Európai Bizottság mutatója az októberi 105,9 pontról 105,7 pontra mérséklődhetett az ipari szektornak köszönhetően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.