BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordon az alapok vagyona

A tőkeáramlást illetően történelmi csúcsra, 5663,6 milliárd forintra nőtt a befektetési alapok vagyona október végére – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) adataiból. Az alapokból ugyan a múlt hónapban több mint 22 milliárd forintot vontak ki, a tőzsdék azonban szárnyaltak, és ez kompenzálta a tőkekiáramlást.

A legtöbb pénz a pénzpiaci alapokból távozott, csaknem 33,5 milliárd forintnyi befektetési jegyet adtak el a befektetők, a legnépszerűbb befektetés pedig az ingatlanalap lett, ezekbe a konstrukciókba 7,4 milliárd forintnyi friss pénzt fizettek be, így a vagyonuk hétéves csúcsra, 518 milliárd forintra ugrott. Vonzottak némi új megtakarítást az abszolút hozamú alapok is, és a vegyes alapok népszerűsége is megmaradt, 4,8 milliárd forintnyi nettó tőkebeáramlást könyvelhettek el a múlt hónapban. A részvényalapokba kevesebb mint félmilliárd forintnyi tőke áramlott, pedig ezekkel a konstrukciókkal sokat lehetett októberben keresni, egyetlen hónap alatt több mint 5 százalékos átlagos hozamot értek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.