BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Avon

Az Avon Products árfolyama 10 százalékot szárnyalt a hírre, miszerint a társaság közel áll a megállapodáshoz egyik üzletágának eladásáról. A kozmetikai cikkeket gyártó cég az észak-amerikai tevékenységeit értékesítené, a vevő a Cerberus Capital Management kockázatitőke-társaság lehet a piaci pletykák szerint. A tranzakció eredményeként a Cerberus kisebbségi részesedést szerezne az Avonban, ezzel ő lenne a vállalat legnagyobb tulajdonosa. Még képlékeny a megállapodás, és az is lehet, hogy semmi sem lesz belőle, de ha mégis, az hónapok kérdése. Eközben az egyik híresen aktív befektető, a Barington Capital Group közel 3 százaléknyi részesedést vásárolt az Avonban azzal a céllal, hogy a 130 évre visszatekintő cég menedzsmentjéből kikényszeríti a reorganizációt. Szerinte ehhez nincs szükség egy kockázatitőke-társaságra.


A nap vesztese: GoPro

Jelentősen leértékelődött a pénteki kereskedésben a sportkameráiról híres GoPro, a részvények 3 százalék feletti mínuszban is jártak. Az esést részben az magyarázhatja, hogy az RW Baird a korábbi felülteljesítőről semlegesre rontotta ajánlását. Az elemzőház szakértői ezzel párhuzamosan a részvényekre vonatkozó célárfolyamukat is csökkentették, a korábbi 36 dollárról 18 dollárra. A befektetőket az is elbizonytalaníthatta, hogy a cég fő beszállítója, az Ambarella csütörtökön kedvezőtlen profit-előrejelzéseket adott, és jelezte, hogy a hordható kamerák piaca gyengélkedik. Ha ez nem lenne elég, a vállalatnál a közelmúltban voltak bennfentes részvényeladások is, a cég egyik igazgatója november 30-án 6344 darab GoPro-részvényt értékesített, 20,5 dolláros átlagárfolyamon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.