BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Bouygues

A francia tőzsde kevés emelkedő részvénye között volt a Bouy­gues papírja, a távközlési társaság részvényei 4 százalékos pluszban is jártak tegnap. Piaci pletykák szerint tárgyalásokat folytat az Orange nevű céggel arról, hogy egyes eszközeit eladja, akár a távközlési, akár a média üzletágát. A hírek szerint még nincs sem hivatalos döntés, sem megállapodás, mert a két cég még azon dolgozik, hogy hogyan tudja véghezvinni a tranzakciót úgy, hogy elkerülje a szabályozók és a versenyhatóságok ellenkezését. A tervek szerint a Bouygues megtartana egy kisebbségi részesedést az üzletágakban. Bár végül egyik cég sem erősítette meg az értesüléseket, és az Orange úgy fogalmazott, hogy „nem kommentálja a sajtóban megjelenő pletykákat”, az árfolyam mégis közel 2 százalékos pluszban maradt. A Bouygues részvényei az idén közel 20 százalékkal értékelődtek fel.


A nap vesztese: Chipotle Mexican Grill

Öt százalékot esett az amerikai gyorsétteremlánc, a Chipotle árfolyama kedden, miután ismét arról érkeztek hírek, hogy fogyasztói betegedtek meg. Ezúttal az egyik bostoni éttermében étkező diákok lettek rosszul. Novemberben már volt egy hasonló botrány a vállalatnál, amikor az E.coli nevű baktérium okozott megbetegedéseket a társaság 43 éttermében Amerika-szerte. Ennek következtében a társaság részvényei csaknem 10 százalékos esést szenvedtek el a múlt hónapban. A negatív hírek ellenére sok elemző még mindig vételre ajánlja a Chipotle papírjait, bár a célárakat csökkentik, és sorra vágják vissza a cég profitjára vonatkozó várakozásaikat. Az éttermek értékesítései csökkenhetnek a negyedik negyedévben, 8 és 11 százalék közötti esésre számítanak az elemzők. Ez azonban csak rövid távú lehet, 2016-ban a várakozások szerint ismét fellendülhetnek az eladások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.