BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: H&M

Közel 3 százalékkal értékelődtek fel a Hennes & Mauritz részvényei azt követően, hogy a divatcég közzétette havi bevételi számait, pedig a vártnál gyengébben teljesített a ruházati cég. Novemberben 4 százalékkal emelkedtek a bevételek az előző év azonos hónapjához viszonyítva, ami csalódást okozott, mivel 9 százalékos emelkedésre számítottak az elemzők. Mind Európában, mind Észak-Amerikában gyengén alakultak az értékesítések. A november végén zárult negyedévben – ami a cég pénzügyi évének utolsó negyedéve – a cég 3924 üzlettel rendelkezett, 12 százalékkal többel, mint egy évvel korábban. A H&M az Egyesült Államok mellett Kínában és Indiában is nyitott új boltokat.


A nap vesztese: 3M

Csökkentette az idei évre vonatkozó profitvárakozását a 3M, a hírre közel 5 százalékot esett az ipari termékeket gyártó társaság részvényeinek árfolyama. A menedzsment jelenleg 7,55 dolláros egy részvényre jutó eredményt vár 2015-re, a korábbi prognózis 7,60-7,65 dollár volt. 2016-ra részvényenként 8,10-8,45 dolláros profitot jósol a cég, az elemzői konszenzus 8,41 dollár. A bevételek növekedhetnek a devizaárfolyam-válto­zások ha­tásait kiszűrve, organikusan, vagyis az esetleges akvizíciók nélkül, 1–3 százalék közötti bevételnövekedéssel szá­mol a vezetőség. A társaság kitart a tervei mellett, a költségeket kontrollálja, a hosszú távú növekedés érdekében pedig beruházásokat eszközöl. 2016-ban 1,8 milliárd dollárt költ majd kutatás-fejlesztésre, és a következő öt évben éves szinten 500–700 millió dolláros költségcsökkentést tervez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.