BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Pandora Media

Hatalmas forgalom mellett 20 százalékot szárnyalt az online rádiós cég, a Pandora Media árfolyama a csütörtöki kereskedésben. Az emelkedés oka, hogy a streaming zeneszolgáltatásában a zenékhez kapcsolódó jogdíjak a befektetők által vártnál kisebb mértékben emelkednek. A hír hatására több elemző is felminősítette a társaság részvényeit, ami tovább hajtotta felfelé az árfolyamot. Az Albert Fried alulsúlyozásról felülsúlyozásra módosította a vállalat részvényeire vonatkozó ajánlását, az FBR & Co. pedig csökkentésről tartásra minősítette fel. A Pacific Crest eközben jelentősen, 3 dollárral megemelte a Pandora papírjaira vonatkozó célárát: 10 dolláros célárfolyamot határozott meg (ez így is jóval a jelenlegi, 15 dolláros árfolyam alatt van). Van is honnan emelkedni az árfolyamnak, szeptemberben még 22 dollár felett jártak a részvények.


A nap vesztese: Abengoa

Jelentős esést produkált a csütörtöki kereskedésben a spanyol közműcég, az Abengoa árfolyama, a részvények 6 százalék feletti mínuszban is jártak. Friss hír, hogy a társaság a Palen szolárfarmját is értékesítené, amelyet eddig fejlesztett. A vevő az EDF Renewable Energy lehet. Az Abengoa az utóbbi hetekben nehéz pénzügyi helyzetbe került, csődvédelembe menekült, hogy időt nyerjen, és megállapodjon a finanszírozókkal a túlélés érdekében. Legutóbb a céget finanszírozó hitelintézetek jelezték: január végéig 210 millió eurót tudnak biztosítani a cégnek, de szeretnék, ha a spanyol állam is beszállna az Abengoa megsegítésébe. A cég üzleti modellje már korábban jelezte a problémákat: már a jó években is alacsony volt a vállalat üzemi készpénztermelése, amelyből nem tudta előteremteni a további növekedéshez, illetve az adósság törlesztéséhez szükséges forrásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.