BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Az MNB monetáris tanácsa közzéteszi decemberi ülésének jegyzőkönyvét, amelyből következtetéseket vonhatunk le a monetáris politikára vonatkozóan. Az alapkamat nem változott, és a várt nem konvencionális lépések is elmaradtak legutóbb.

A magyar jegybank a harmadik negyedéves fizetési mérleg és a külfölddel szembeni állományok első adatait mutatja be. Emellett az első és a második negyedéves számok felülvizsgált verzióját is megismerjük.

Az USA-ban közlik a személyes jövedelmek és kiadások novemberi statisztikáját, amelyből a személyes fogyasztások árindexének alakulása is kiderül. E mutató jól jelzi, milyen inflációs nyomás vár a gazdaságra.

Amerikában a tartós fogyasztási cikkek novemberi rendelésállományának előzetes adatairól jelenik meg statisztika. Októberben két hónap esés után 3 százalékkal emelkedtek az új megrendelések, ám most ismét csökkenést várnak.

Az új építésű lakások novemberi értékesítési adatait közlik az Egyesült Államokban. Az októberi közel 11 százalékos havi visszaesés után most várhatóan egy százalékkal nőttek az eladások, szám szerint 500 ezerre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.